Η μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού, σε ένα υγιεινό συνδυασμό χταποδιού με πλιγούρι που θα γίνει από τις πλέον αγαπημένες σας επιλογές.
Υλικά
- 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
- 1½ φλιτζάνι πλιγούρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες
- 3 ντομάτες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια
Διαδικασία
Βήμα 1
Σιγοβράζετε το χταπόδι στο ζουμί του. Όταν σφίξει και κοκκινίσει, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 2
Φτιάχνετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι, τις πιπερίτσες και τον κόλιανδρο. Βάζετε το χταπόδι στη μαρινάδα και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (αν έχει περισσέψει ζωμός, τον προσθέτετε στη μαρινάδα).
Βήμα 3
Βάζετε το πλιγούρι σε μία λεκάνη με νερό και το αφήνετε για 2 ώρες. Το στραγγίζετε πάνω σε πετσέτα.
Βήμα 4
Κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτετε στο πλιγούρι. Περιχύνετε το πλιγούρι με το χταπόδι και τη μαρινάδα του, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε λίγο αλάτι και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb