Η μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού, σε ένα υγιεινό συνδυασμό χταποδιού με πλιγούρι που θα γίνει από τις πλέον αγαπημένες σας επιλογές.
Υλικά
- 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
- 1½ φλιτζάνι πλιγούρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες
- 3 ντομάτες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια
Διαδικασία
Βήμα 1
Σιγοβράζετε το χταπόδι στο ζουμί του. Όταν σφίξει και κοκκινίσει, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.Βήμα 2
Φτιάχνετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι, τις πιπερίτσες και τον κόλιανδρο. Βάζετε το χταπόδι στη μαρινάδα και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (αν έχει περισσέψει ζωμός, τον προσθέτετε στη μαρινάδα).Βήμα 3
Βάζετε το πλιγούρι σε μία λεκάνη με νερό και το αφήνετε για 2 ώρες. Το στραγγίζετε πάνω σε πετσέτα.Βήμα 4
Κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτετε στο πλιγούρι. Περιχύνετε το πλιγούρι με το χταπόδι και τη μαρινάδα του, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε λίγο αλάτι και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb