PIKANTIKES ARNISIES KOTOLETES ME DROSERO NTIP
clock icon
35'

Πικάντικες αρνίσιες κοτολέτες με δροσερό ντιπ

Υλικά

  • 8-12 αρνίσιες κοτολέτες
  • 4 πιπεριές τσίλι κόκκινες, μεγάλες, χωρίς σπόρους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • Για το ντιπ

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ αγγούρι ψιλοκομμένο
  • ½ αβοκάντο
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 αραβικές πίτες, κομμένες στα τέσσερα
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα νόστιμο πιάτο που θα απολαύσουν όσοι αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις. Το ντιπ γιαουρτιού κάνει τη διαφορά στη γεύση, δίνοντας ένα δροσερό τόνο που ταιριάζει πολύ.

Ετοιμάζετε το ντιπ: Mε ένα πιρούνι λιώνετε το αβοκάντο και προσθέτετε το λεμόνι. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι, το δυόσμο, το λιωμένο αβοκάντο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα υλικά ώστε να ενωθούν καλά.

Αφαιρείτε το περιττό λίπος από τις κοτολέτες. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές τσίλι και τις δουλεύετε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και το λάδι, μέχρι να έχετε ένα πηχτό μίγμα (όχι αλοιφή).

Απλώνετε το μίγμα πάνω στις κοτολέτες (και από τις δύο πλευρές), τις μεταφέρετε σε ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε συνοδεύοντας με το ντιπ γιαουρτιού και τις αραβικές πίτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το ντιπ: Mε ένα πιρούνι λιώνετε το αβοκάντο και προσθέτετε το λεμόνι. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι, το δυόσμο, το λιωμένο αβοκάντο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα υλικά ώστε να ενωθούν καλά.

Βήμα 2

Αφαιρείτε το περιττό λίπος από τις κοτολέτες. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές τσίλι και τις δουλεύετε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και το λάδι, μέχρι να έχετε ένα πηχτό μίγμα (όχι αλοιφή).

Βήμα 3

Απλώνετε το μίγμα πάνω στις κοτολέτες (και από τις δύο πλευρές), τις μεταφέρετε σε ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 4

Σερβίρετε συνοδεύοντας με το ντιπ γιαουρτιού και τις αραβικές πίτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb