Δίνουμε σε αυτά τα καλαμαράκια έναν πικάντικο τόνο προσθέτοντας μπούκοβο, αλλά και ιδιαίτερη γεύση, με τις πράσινες ελιές που μπαίνουν στην κατσαρόλα λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Υλικά
- 80 ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κιλό καλαμαράκια, σε ροδέλες
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 μικρό ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
- 100 ml Χυμό Ντομάτας Ελαφρά Συμπυκνωμένο Baresa
- 400 γρ. ολόκληρα ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
- 150 γρ. ελιές πράσινες εκπυρηνωμένες σε άλμη, Ευ, σε ροδέλες
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τα καλαμάρια, το κρασί και σιγομαγειρεύουμε για 5΄.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον μάραθο, όλη την ντομάτα, το δαφνόφυλλο, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 3
Περίπου 5΄ πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά προσθέτουμε τις ελιές.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο επιπλέον.