Πικάντικη και πολύ γευστική, αυτή η λατινοαμερικάνικη σάλτσα είναι ιδανική για να συνοδέψετε ψητό κρέας. Αν πάλι ετοιμάζετε τάκος, δεν γίνεται να μην τα συνοδέψετε με pico de gallo.
Κόβετε σε μικρά καρεδάκια -όσο μπορείτε ίσα μεταξύ τους- τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
Κόβετε τις πιπεριές χαλαπένιο στη μέση, κατά μήκος, αφαιρείτε όλα τα σποράκια και τις λευκές μεμβράνες (αν σας αρέσουν οι πολύ πικάντικες γεύσεις αφήνετε λίγη από τη λευκή μεμβράνη). Ψιλοκόβετε τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ ανακατεύευτε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον κόλιανδρο και τις πιπεριές, περιχύνετε με τον χυμό λάι, αλατίζετε και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται η salsa και άλλο αλάτι ή πιπεριές χαλαπένιο. Βάζετε τη salsa στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε σε μικρά καρεδάκια -όσο μπορείτε ίσα μεταξύ τους- τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
Βήμα 2
Κόβετε τις πιπεριές χαλαπένιο στη μέση, κατά μήκος, αφαιρείτε όλα τα σποράκια και τις λευκές μεμβράνες (αν σας αρέσουν οι πολύ πικάντικες γεύσεις αφήνετε λίγη από τη λευκή μεμβράνη). Ψιλοκόβετε τις πιπεριές.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύευτε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον κόλιανδρο και τις πιπεριές, περιχύνετε με τον χυμό λάι, αλατίζετε και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται η salsa και άλλο αλάτι ή πιπεριές χαλαπένιο. Βάζετε τη salsa στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν σερβίρετε.