Τα κεφτεδάκια και οι κροκέτες παντός τύπου είναι πάντα ευπρόσδεκτα στο τραπέζι και αγαπητά από όλες τις ηλικίες. Εδώ προτείνουμε μια ωραία εκδοχή κροκέτας με τραχανά.
Υλικά
- 300 γρ. βρασμένο γλυκό ή ξινό τραχανά
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Το μυστικό σε αυτά τα κεφτεδάκια είναι να μην τσιγκουνευτείτε τα μυρωδικά.
- Για το ντιπ, ανακατεύετε 3 κουτ. σούπας πελτέ με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό και 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα.
- Προαιρετικά μπορείτε να βράσετε τον τραχανά μέσα σε ζωμό κότας ή λαχανικών