Οι μακαρονοσαλάτες είναι από τα πιο χορταστικά γεύματα που μπορούμε να βάλουμε στο καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι. Επιλέγουμε Πέννες Melissa και φτιάχνουμε την πιο νόστιμη μακαρονοσαλάτα με τόνο!
Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε κι αφού τα περιχύσετε με λίγο από το ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε κι αφήνετε να κρυώσουν.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση ή στα τέσσερα (ανάλογα το μέγεθός τους) και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με τις ελιές, τον τόνο, λίγο από το βασιλικό και αλατοπίπερο.
Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και λίγο ακόμα από τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το αλατοπίπερο.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε σαλατιέρα, προσθέτετε το μίγμα του τόνου, το λαδολέμονο και τον υπόλοιπο βασιλικό και ανακατεύετε τη σαλάτα καλά. Αν θέλετε, την αφήνετε μια ωρίτσα στο ψυγείο να παγώσει πριν τη σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε κι αφού τα περιχύσετε με λίγο από το ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε κι αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση ή στα τέσσερα (ανάλογα το μέγεθός τους) και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με τις ελιές, τον τόνο, λίγο από το βασιλικό και αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και λίγο ακόμα από τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το αλατοπίπερο.
Βήμα 4
Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε σαλατιέρα, προσθέτετε το μίγμα του τόνου, το λαδολέμονο και τον υπόλοιπο βασιλικό και ανακατεύετε τη σαλάτα καλά. Αν θέλετε, την αφήνετε μια ωρίτσα στο ψυγείο να παγώσει πριν τη σερβίρετε.