Εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με ριγκατόνι που θα φτιάξετε σε χρόνο dt
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τη ντομάτα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά. Προσθέτετε τέλος και το βασιλικό και χτυπάτε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλέντερ.
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε αλλά δεν τα κρυώνετε.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις πιπεριές και τις ελιές και τις βράζετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.
Σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα, γαρνίρετε με τη ρόκα και την παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Ρίχνετε τη ντομάτα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά. Προσθέτετε τέλος και το βασιλικό και χτυπάτε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλέντερ.
Βήμα 3
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε αλλά δεν τα κρυώνετε.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις πιπεριές και τις ελιές και τις βράζετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.
Βήμα 5
Σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα, γαρνίρετε με τη ρόκα και την παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.