Εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, με Melissa Πέννες, που θα λατρέψουν vegetarians και μη…
Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τις στραγγίζετε.
Αλατίζετε τις μελιτζάνες. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
Καθαρίζετε το τηγάνι, ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις πέννες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε πασπαλίζετε με τυρί της αρεσκείας σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τις στραγγίζετε.
Βήμα 2
Αλατίζετε τις μελιτζάνες. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
Βήμα 3
Καθαρίζετε το τηγάνι, ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέτετε τις πέννες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε πασπαλίζετε με τυρί της αρεσκείας σας.