Η κρέμα γάλακτος αγκαλιάζει τα ζυμαρικά σε ένα απλό αλλά μοναδικά νόστιμο πιάτο.
Υλικά
- 1 κουτί πέννες
- 30ml ελαιόλαδο
- 3 φιλέτα κοτόπουλο, σε κυβάκια
- 700γρ. σπανάκι χωρίς κοτσάνια, πλυμένο, ψιλοκομμένο
- 300γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 200ml γάλα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 200γρ. παρμεζάνα
- 200γρ. κασέρι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό. Ρίχνετε το σπανάκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το κασέρι μέχρι να ζεσταθούν καλά τα υγρά υλικά και, μόλις λιώσουν τα τυριά, σβήνετε τη φωτιά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και μόλις κοχλάσει βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Περίπου 1 λεπτό πριν βράσουν οι πέννες προσθέτετε το μπρόκολο. Σουρώνετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Βήμα 4
Αδειάζετε τις πέννες και το μπρόκολο στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Περιχύνετε με το μίγμα κρέμας γάλακτος και τυριών, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή