Μία πάρα πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή. Φτιάχνουμε γλυκά σάντουιτς με παξιμαδάκια Κυθήρων σε μόλις 20 λεπτά.

Υλικά
- 8 παξιμαδάκια Κυθήρων, μικρού μεγέθους
- 200 γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2-3 κ.σ. μέλι ελάτης ή πορτοκαλιάς
- 1 ακέρωτο πορτοκάλι, το ξύσμα
- Λίγους σπόρους καρδάμωμο κοπανισμένους σε γουδί
- 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο
- Φύλλα φρέσκου θυμαριού
Για 4 άτομα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το ανθότυρο σε μπολ και το δουλεύουμε με πιρούνι μέχρι να γίνει λείο. Για πιο ανάλαφρη υφή, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά.
Βήμα 2
Στάζουμε μέσα ένα κουταλάκι μέλι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τους σπόρους καρδάμωμου κοπανισμένους στο γουδί. Αυτό θα δώσει φρεσκάδα και άρωμα εσπεριδοειδών που ισορροπεί τη γλύκα.
Βήμα 3
Περνάμε τα παξιμαδάκια πολύ γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό ή τα ραντίζουμε ελαφρά, να μαλακώσουν ελάχιστα στην επιφάνεια και να παραμείνουν τραγανά στο εσωτερικό. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να μην είναι υπερβολικά σκληρά στο δάγκωμα.
Βήμα 4
Με ένα κουταλάκι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε το μείγμα ανθότυρου πάνω σε κάθε παξιμαδάκι, σχηματίζοντας ένα όμορφο στρώμα που προεξέχει ελαφρά. Περιχύνουμε από πάνω λίγο αρωματικό μέλι, αφήνοντας να τρέξει φυσικά στις πλευρές.
Βήμα 5
Γαρνίρουμε με καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης που έχουμε ψιλοκόψει ώστε να δίνει χρώμα και τραγανή υφή και συμπληρώνουμε με μικρά φυλλαράκια θυμαριού για άρωμα.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography