patsavouropita-lotous-anoigma
clock icon
55'

Πατσαβουρόπιτα με κατσικίσιο τυρί και λωτούς

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 6 λωτούς, υπερώριμους
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 120 γρ. καρυδόψιχα
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 200 ml κατσικίσιο γάλα
  • 1 αυγό

Αυτή η εύκολη πατσαβουρόπιτα ετοιμάζεται γρήγορα και καταναλώνεται ακόμη πιο γρήγορα γιατί ο συνδυασμός της φρουτένιας γεύσης του λωτού με την βουτυράτη γεύση από το κατσικίσιο τυρί, είναι πραγματικά ακαταμάχητος.

Καθαρίζουμε τους λωτούς και τους σπάμε με τα χέρια. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το κατσικίσιο τυρί και την κανέλα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα και τοποθετώντας τα με τις γωνίες τους σε διαφορετικά σημεία, ώστε να καλύψουν ομοιόμορφα τον πάτο και τα τοιχώματα.

Ρίχνουμε την κρέμα, γυρίζουμε τα φύλλα κρούστας που εξέχουν προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα «στεφάνι» και τοποθετούμε από πάνω τους λωτούς χωρίς να πιέζουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35΄. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τους λωτούς και τους σπάμε με τα χέρια. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το κατσικίσιο τυρί και την κανέλα.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα και τοποθετώντας τα με τις γωνίες τους σε διαφορετικά σημεία, ώστε να καλύψουν ομοιόμορφα τον πάτο και τα τοιχώματα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε την κρέμα, γυρίζουμε τα φύλλα κρούστας που εξέχουν προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα «στεφάνι» και τοποθετούμε από πάνω τους λωτούς χωρίς να πιέζουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35΄. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.