Φτιαγμένες στο πι και φι αυτές οι νόστιμες πατατούλες είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για τις μπριζόλες ή το ψητό κρέας. Αν και μεταξύ μας είναι τόσο υπέροχες που τρώγονται και μόνες τους.
Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις πατάτες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο σπορέλαιο να ζεσταθεί. Όταν κάψει ρίχνετε ολόκληρες τις πατάτες με τη φλούδα τους και τηγανίζετε για 15 λεπτά περίπου.
Σε ένα σαγανάκι ρίχνετε το
μπέικον και τσιγαρίζετε μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για μερικά λεπτά.
Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με το μπέικον και το κρεμμύδι, αλατίζετε και ανακατεύετε καλά. Τέλος, σκορπίζετε από πάνω το βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις πατάτες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο σπορέλαιο να ζεσταθεί. Όταν κάψει ρίχνετε ολόκληρες τις πατάτες με τη φλούδα τους και τηγανίζετε για 15 λεπτά περίπου.
Βήμα 2
Σε ένα σαγανάκι ρίχνετε το
μπέικον και τσιγαρίζετε μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για μερικά λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με το μπέικον και το κρεμμύδι, αλατίζετε και ανακατεύετε καλά. Τέλος, σκορπίζετε από πάνω το βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 4
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb