Μια εύκολη και πολύ θρεπτική σαλάτα για κάθε ώρα της ημέρας με τη γλυκόξινη σπιρτάδα του πορτοκαλιού.
Υλικά
- 2 πορτοκάλια
- 4 πατάτες, βρασµένες, κοµµένες
- 6-8 ελιές Καλαµών
- 3 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- λίγο θρούµπι, φρέσκο
- 2 βραστά αυγά, κοµµένα
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- λίγο φρέσκο θυµάρι
- αλάτι, µαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεφλουδίζουµε τα πορτοκάλια και τα κόβουµε σε φιλέτα, αφαιρώντας τη λευκή µεµβράνη τους.
Βήμα 2
Σε µια σαλατιέρα βάζουµε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεµµυδάκια, το ξίδι, το θρούµπι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουµε καλά.
Βήμα 3
Γαρνίρουµε τη σαλάτα µε τα αυγά και τις φέτες του πορτοκαλιού, περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, προσθέτουµε το θυµάρι και σερβίρουµε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Κατερίνα Λυκουρέση, Elena Jeffrey Food - Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: Studio Lm