salata_portokali_patates_anoigma
clock icon
60'

Πατατοσαλάτα με ελιές, αυγά και πορτοκάλι

Υλικά

    Μερίδες: 4-6

  • 2 πορτοκάλια
  • 4 πατάτες, βρασµένες, κοµµένες
  • 6-8 πράσινες ελιές Εύ εκπυρηνωμένες
  • 3 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • λίγο θρούµπι, φρέσκο
  • 2 αυγά μεσαία φρέσκα αυγά Κ. Μακεδονίας Nώμα, βραστά,  κοµµένα
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο θυµάρι
  • αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι σε κόκκους Kania

Μια εύκολη και πολύ θρεπτική σαλάτα για κάθε ώρα της ημέρας με τη γλυκόξινη σπιρτάδα του πορτοκαλιού.

Ξεφλουδίζουµε τα πορτοκάλια και τα κόβουµε σε φιλέτα, αφαιρώντας τη λευκή µεµβράνη τους.

Σε µια σαλατιέρα βάζουµε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεµµυδάκια, το ξίδι, το θρούµπι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουµε καλά.

Γαρνίρουµε τη σαλάτα µε τα αυγά και τις φέτες του πορτοκαλιού, περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, προσθέτουµε το θυµάρι και σερβίρουµε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουµε τα πορτοκάλια και τα κόβουµε σε φιλέτα, αφαιρώντας τη λευκή µεµβράνη τους.

Βήμα 2

Σε µια σαλατιέρα βάζουµε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεµµυδάκια, το ξίδι, το θρούµπι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουµε καλά.

Βήμα 3

Γαρνίρουµε τη σαλάτα µε τα αυγά και τις φέτες του πορτοκαλιού, περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, προσθέτουµε το θυµάρι και σερβίρουµε.