Μεζές πρώτης τάξεως, ότι πρέπει για να συνοδεύσουμε ένα καραφάκι ούζο!
Για τη σάλτσα κάππαρης: χτυπάτε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά για μερικά λεπτά. Διατηρείται εντός ή εκτός ψυγείου μέχρι τη χρήση της.
Πολτοποιείτε τις πατάτες κι ανακατεύετε τον πουρέ με το σκόρδο, τα αρωματικά, τους κρόκους των αβγών, το τυρί, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Χτυπάτε σε βαθύ πιάτο το ολόκληρο αβγό με τα ασπράδια. Βάζετε ξεχωριστά σε βαθιά πιάτα το αλεύρι και τα αμύγδαλα.
Πλάθετε τις κροκέτες, τις αλευρώνετε, τις βουτάτε πρώτα στα αβγά και μετά τις κυλάτε στα αμύγδαλα. Τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο πάνω σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε ζεστές μαζί με τη σάλτσα κάππαρης.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη σάλτσα κάππαρης: χτυπάτε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά για μερικά λεπτά. Διατηρείται εντός ή εκτός ψυγείου μέχρι τη χρήση της.
Βήμα 2
Πολτοποιείτε τις πατάτες κι ανακατεύετε τον πουρέ με το σκόρδο, τα αρωματικά, τους κρόκους των αβγών, το τυρί, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Βήμα 3
Χτυπάτε σε βαθύ πιάτο το ολόκληρο αβγό με τα ασπράδια. Βάζετε ξεχωριστά σε βαθιά πιάτα το αλεύρι και τα αμύγδαλα.
Βήμα 4
Πλάθετε τις κροκέτες, τις αλευρώνετε, τις βουτάτε πρώτα στα αβγά και μετά τις κυλάτε στα αμύγδαλα. Τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο πάνω σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 5
Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε ζεστές μαζί με τη σάλτσα κάππαρης.