Μια πολύ εύκολη γαλλική συνταγή για πατάτες που ταιριάζει με οποιοδήποτε ψητό κρεατικό ή κοτόπουλο ή ένα πιάτο με αυγά αντικαθιστώντας επάξια τις κλασικές τηγανητές.
Υλικά
- 3 μεσαίες πατάτες, με τη φλούδα τους, κομμένες σε κυβάκια 1 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάστε τις πατάτες ριζολέ: Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες και μετά σε μικρά κυβάκια, ίσως και μικρότερα του 1 εκ.
Βήμα 2
Σε μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια το βούτυρο να λιώσει, σε μεσαία προς δυνατή ένταση. Προσθέστε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 3
Κάθε πεντάλεπτο ανακατεύετε λίγο ώστε σιγά-σιγά να παίρνουνε χρώμα από παντού. Όταν πια σε περίπου 30′ έχουν γίνει τραγανές σε κάποιες πλευρές τους και το χρώμα έχει χρυσίσει, είναι έτοιμες.