Patates Rizole_anoigma

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 3 μεσαίες πατάτες, με τη φλούδα τους, κομμένες σε κυβάκια 1 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Μια πολύ εύκολη γαλλική συνταγή για πατάτες που ταιριάζει με οποιοδήποτε ψητό κρεατικό ή κοτόπουλο ή ένα πιάτο με αυγά αντικαθιστώντας επάξια τις κλασικές τηγανητές.

Ετοιμάστε τις πατάτες ριζολέ: Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες και μετά σε μικρά κυβάκια, ίσως και μικρότερα του 1 εκ.

Σε μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια το βούτυρο να λιώσει, σε μεσαία προς δυνατή ένταση. Προσθέστε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώστε.

Κάθε πεντάλεπτο ανακατεύετε λίγο ώστε σιγά-σιγά να παίρνουνε χρώμα από παντού. Όταν πια σε περίπου 30′ έχουν γίνει τραγανές σε κάποιες πλευρές τους και το χρώμα έχει χρυσίσει, είναι έτοιμες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάστε τις πατάτες ριζολέ: Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες και μετά σε μικρά κυβάκια, ίσως και μικρότερα του 1 εκ.

Βήμα 2

Σε μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια το βούτυρο να λιώσει, σε μεσαία προς δυνατή ένταση. Προσθέστε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3

Κάθε πεντάλεπτο ανακατεύετε λίγο ώστε σιγά-σιγά να παίρνουνε χρώμα από παντού. Όταν πια σε περίπου 30′ έχουν γίνει τραγανές σε κάποιες πλευρές τους και το χρώμα έχει χρυσίσει, είναι έτοιμες.