Ένα τέλειο συνοδευτικό για πιάτα κρεατικών κυρίως που έχει πατρίδα του την Κύπρο.
Υλικά
- 800γρ. πατάτες μέτριου μεγέθους, στρογγυλές
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου χοντροσπασμένους
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.Βήμα 2
Τις σοτάρετε, σε βαθύ τηγάνι με το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δάφνη και κόλιανδρο και σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε ελαφρά, ρίχνετε λίγο νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Σερβίρετε τις αντιναχτές πατάτες σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey