parfe_frouta_anoigma
clock icon
30'

Παρφέ με γλασαρισμένα φρούτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκους αυγών
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
  • 60 γρ. γλασαρισμένα κεράσια
  • 100 γρ. βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ροδάκινα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. ποτό της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας

Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο για αγαπημένο παρφέ παγωτό με αποξηραμένα καλοκαιρινά φρούτα, λικέρ και μπισκότα.

Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να την καλύψει. Τη βράζουμε έως ότου γίνει ένα πηχτό σιρόπι – πρέπει να φτάσει στους 124º C (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).

Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι ζεστό. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα κρυώσει και τα αυγά φουσκώσουν. Ανακατεύουμε το μείγμα των αυγών μαζί με την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τα φρούτα, τα αμύγδαλα, το ποτό και τα μπισκότα.

Σε μια φόρμα του κέικ τοποθετούμε μεμβράνη στο εσωτερικό της και γεμίζουμε με το μείγμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να την καλύψει. Τη βράζουμε έως ότου γίνει ένα πηχτό σιρόπι – πρέπει να φτάσει στους 124º C (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).

Βήμα 2

Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι ζεστό. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα κρυώσει και τα αυγά φουσκώσουν. Ανακατεύουμε το μείγμα των αυγών μαζί με την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τα φρούτα, τα αμύγδαλα, το ποτό και τα μπισκότα.

Βήμα 3

Σε μια φόρμα του κέικ τοποθετούμε μεμβράνη στο εσωτερικό της και γεμίζουμε με το μείγμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.