Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή με χταπόδι για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας…
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 300γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 70γρ. λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4-5 ντομάτες ώριμες, μέτριες, ψιλοκομμένες
- 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας πελτέ
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά το χταπόδι και το βράζετε με το ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό σε χαμηλή φωτιά (με σκεπασμένη την κατσαρόλα) μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, κρατώντας όσο ζωμό έχει περισσέψει. Το αφήνετε να κρυώσει και μετά το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις ντομάτες, την καυτερή πιπερίτσα και τον πελτέ αφού τον διαλύσετε σε ένα φλιτζάνι νερό. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει, το κοφτό μακαρονάκι και το χταπόδι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό στην κατσαρόλα 3-4 λεπτά πριν σερβίρετε.Βήμα 3
Σερβίρετε με χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τina Webb