Panzanella-anoigma
clock icon
15'

Παντζιανέλα με ροδάκινα και ψημένο ψωμί

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 15-20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 2 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο προζυμένιο ψωμί
  • Για το dressing

  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι καλής ποιότητας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 5 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα, φρέσκα φύλλα βασιλικού

Tips

  • Προσθέστε στη σαλάτα και ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Θα δώσει μια πολύ ωραία αψάδα!

Το μπαγιάτικο καλοψημένο ψωμί είναι το μυστικό για να ετοιμάσετε την κλασική ιταλική σαλάτα. Σε αυτή την καλοκαιρινή εκδοχή προσθέτουμε φέτες από ζουμερά ροδάκινα και βέβαια μπόλικα φύλλα βασιλικού!

Dressing: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με όποιο υλικό θέλουμε. Στο BBQ καψαλίζουμε το ψωμί και το κόβουμε σε κυβάκια.

Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψωμί, το υπόλοιπο dressing και ανακατεύουμε ξανά πριν σερβίρουμε προσθέτοντας τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Συνταγές, φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Dressing: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με όποιο υλικό θέλουμε. Στο BBQ καψαλίζουμε το ψωμί και το κόβουμε σε κυβάκια.

Βήμα 2

Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψωμί, το υπόλοιπο dressing και ανακατεύουμε ξανά πριν σερβίρουμε προσθέτοντας τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Συνταγές, φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη