Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά και γεύση σαλάτα με βάση το παντζάρι, που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα εορταστικό τραπέζι.
Υλικά
- 1 κιλό παντζάρια βρασμένα
- 60 ml πετιμέζι ροδιού
- 20 ml ε.π. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- λίγο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φρέσκια γλυκιά μυζήθρα
- 60 γρ. κολοκυθόσπορους, καβουρδισμένους ελαφρά
- 100 γρ. σπόρους ροδιού
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 30 ml μηλόξιδο
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε τα παντζάρια να βράσουν με τη φλούδα τους σε άφθονο ελαφρώς αλατισμένο νερό. Τα κρυώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε με τα χέρια μας. Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το πετιμέζι ροδιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μηλόξιδο και το ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με δυόσμο. Από πάνω σπάμε τη μυζήθρα. Πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο ακόμα, προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο, τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.