anoigma-patzarosalata-me-dressing-yaourtiou
clock icon
1:10'

Παντζάρια σαλάτα με dressing γιαουρτιού

Υλικά

  • 600γρ. παντζάρια μικρά
  • 100γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 50γρ. σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο στο φούρνο
  • Για το dressing

  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι

Η θρεπτική παντζαροσαλάτα σε μία από τις πιο νόστιμες εκδοχές της με ένα απίστευτο dressing που συνδυάζει γιαούρτι με ταχίνι.

Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα βγάζετε, τα αφήνετε να γίνουν πιο χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε απαλά πιέζοντάς τα με το χέρι.
Κόβετε τα παντζάρια σε μικρές ροδέλες, τα απλώνετε σε μια οβάλ πιατέλα και τα αφήνετε να περιμένουν.
Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ το ταχίνι, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.
Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα πασπαλίζετε τα παντζάρια με λίγο αλάτι, σκορπίζετε από πάνω την καρυδόψιχα, περιχύνετε με το dressing και τέλος πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα βγάζετε, τα αφήνετε να γίνουν πιο χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε απαλά πιέζοντάς τα με το χέρι.

Βήμα 2

Κόβετε τα παντζάρια σε μικρές ροδέλες, τα απλώνετε σε μια οβάλ πιατέλα και τα αφήνετε να περιμένουν.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ το ταχίνι, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 4

Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα πασπαλίζετε τα παντζάρια με λίγο αλάτι, σκορπίζετε από πάνω την καρυδόψιχα, περιχύνετε με το dressing και τέλος πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb