Η θρεπτική παντζαροσαλάτα σε μία από τις πιο νόστιμες εκδοχές της με ένα απίστευτο dressing που συνδυάζει γιαούρτι με ταχίνι.
Υλικά
- 600γρ. παντζάρια μικρά
- 100γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 50γρ. σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο στο φούρνο
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα βγάζετε, τα αφήνετε να γίνουν πιο χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε απαλά πιέζοντάς τα με το χέρι.Βήμα 2
Κόβετε τα παντζάρια σε μικρές ροδέλες, τα απλώνετε σε μια οβάλ πιατέλα και τα αφήνετε να περιμένουν.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ το ταχίνι, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.Βήμα 4
Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα πασπαλίζετε τα παντζάρια με λίγο αλάτι, σκορπίζετε από πάνω την καρυδόψιχα, περιχύνετε με το dressing και τέλος πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb