Ζουμερές πανσέτες μαριναρισμένες με μυρωδικά και μουστάρδα, που θα ψήσετε στο BBQ και θα σερβίρετε παρέα με παγωμένη μπίρα, για να πιουν όλοι στην υγειά του ψήστη!
Ετοιμάζετε πρώτα τη μαρινάδα: Ρίχνετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και τους κόκκους από ροζ πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τις πανσέτες μέσα στη μαρινάδα και ανακατεύετε πολύ καλά, να πάει η μαρινάδα παντού. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Βγάζετε τις πανσέτες από το ψυγείο, τις μεταφέρετε σε ταψί, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο γκριλ για περίπου.
Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τες στο ενδιάμεσο για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα τη μαρινάδα: Ρίχνετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και τους κόκκους από ροζ πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Βάζετε τις πανσέτες μέσα στη μαρινάδα και ανακατεύετε πολύ καλά, να πάει η μαρινάδα παντού. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Βγάζετε τις πανσέτες από το ψυγείο, τις μεταφέρετε σε ταψί, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο γκριλ για περίπου.
Βήμα 4
Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τες στο ενδιάμεσο για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε αμέσως.