Το ιταλικό διάσημο γλυκό με την ωραία κρεμώδη υφή, σερβιρισμένο με μια ωραία σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με κονιάκ.
Υλικά
- 200γρ. γάλα καρύδας
- 200γρ. κρέμα καρύδας
- 7 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- 1 πρέζα βανίλια
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 200γρ. κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη
- 3 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα, σε κύβους
- 2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα, σε κομματάκια
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε δύο νεροπότηρα κρύο νερό και διαλύετε μέσα το κορνφλάουρ. Προσθέτετε την κρέμα και το γάλα καρύδας, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και τα αδειάζετε σε κατσαρόλα.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει. Όταν πήξει το αποσύρετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε αντικολλητική φόρμα. Αφού κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Βήμα 3
Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα αχλάδια και τα μήλα, περιχύνετε τη ζάχαρη και ρίχνετε το κονιάκ. Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και τα βράζετε χωρίς να προσθέσετε νερό για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν.
Βήμα 4
Τα αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να χλιαρύνουν. Ρίχνετε μέσα την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Ξεφορμάρετε την πανακότα σε μακρόστενη πιατέλα, την περιχύνετε με τη σάλτσα και τη σερβίρετε.