Ένα ανάλαφρο επιδόρπιο με υπέροχη γεύση και αρώματα από το ανθότυρο, το μέλι και το θυμάρι.
Υλικά
- 300γρ. ανθότυρο
- 300γρ. μέλι
- 100ml γάλα
- 600ml κρέμα γάλακτος
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 14γρ. ζελατίνα
- 1 λοβό βανίλιας
Tips
- Για να ξεφορμάρετε ευκολότερα τις πανακότες, βυθίζετε τα μπολάκια (φόρμες) σε ταψάκι με καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε σε κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνας για 5-6 λεπτά. Σκίζετε το λοβό της βανίλιας και τραβάτε με τη λάμα ενός μαχαιριού τα σποράκια της.Βήμα 2
Βράζετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας. Όταν το μίγμα αρχίσει να φουσκώνει, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.Βήμα 3
Το αφήνετε να κρυώσει για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το ανθότυρο, τη ζελατίνα καλά στυμμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αν χρειάζεται, ομογενοποιείτε το μίγμα με μίξερ χειρός.Βήμα 4
Γεμίζετε ατομικές φόρμες με την κρέμα και τις αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο για 6 ώρες. Ξεφορμάρετε τις κρέμες και τις περιχύνετε με μέλι, γαρνίρετε αν θέλετε με ένα κλαδάκι θυμάρι και τις σερβίρετε.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή