Το παραδοσιακό χωριάτικο σάντουιτς της Γαλλίας του Νότου είναι ουσιαστικά η γνωστή σαλάτα της Νίκαιας (Νισουάζ) κλεισμένη μέσα σε ψωμί
 
						Υλικά
- 4 στρογγυλά χωριάτικα ψωμάκια
- 1 κονσέρβα τόνο σε ε.π.ελαιόλαδο
- 8 φιλέτα αντζούγιας
- 2 σφιχτές ντομάτες, σε φέτες
- 1 μικρό αγγουράκι, σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή πιπεριά, σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας φιλέτα από μαύρες ελιές
- 2 βραστά αυγά, σε φέτες
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- φύλλα ρόκας ή μαρουλιού, προαιρετικά
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Tips
- Μπορούμε να φτιάξουμε το σάντουιτς σε μεγάλο καρβέλι και στο σερβίρισμα να το κόψουμε σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και το ξίδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το πάνω μέρος του ψωμιού σαν καπάκι και αδειάζουμε λίγο από τη σκληρή ψίχα ώστε να έχουμε χώρο για τη γέμιση. Βρέχουμε ελαφρά το εσωτερικό του ψωμιού με το μείγμα ντομάτας.
Βήμα 2
Τοποθετούμε τα υλικά στο σάντουιτς ως εξής: πρώτα τα φύλλα ρόκας ή μαρουλιού, τα αυγά, τα λαχανικά, τις ελιές και, τέλος, τον τόνο και τις αντζούγιες πιέζοντας ελαφρά για να ενωθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Βήμα 3
Κλείνουμε με το καπάκι του ψωμιού, το τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη αφήνοντάς το 15΄ να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Σερβίρουμε το pan bagnat κομμένο στη μέση.
 
						 
						 
						