Με «επίσημο» όνομα για συνταγή, αυτοί οι διαφορετικοί κεφτέδες είναι στην πραγματικότητα ρολό από ποικιλία κιμάδων ζυμωμένοι με φιστίκι Αιγίνης, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας και κομμένο σε ροδέλες που ροδίζουν στο τηγάνι.
Υλικά
- 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 400γρ. κιμά χοιρινό
- 200γρ. κιμά αρνίσιο ή κιμά από κοτόπουλο
- 50γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- μπαχάρι τριμμένο (προαιρετικά)
- 4 φύλλα κρούστας
- βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1-2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- ελαιόλαδο
Για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπολ τους κιμάδες με την τριμμένη φρυγανιά, τα κρεμμύδια, τα φιστίκια, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε το μίγμα στα δύο και το πλάθετε σε δύο ρολά.Βήμα 2
Βουτυρώνετε δύο φύλλα κρούστας και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Στην άκρη των φύλλων τοποθετείτε το ένα ρολό και το τυλίγετε μέσα στα φύλλα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το δεύτερο ρολό κιμά και τα υπόλοιπα δύο φύλλα.Βήμα 3
Βάζετε τα ρολά στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα και ύστερα τα κόβετε σε φέτες πάχους 2-2,5εκ.Βήμα 4
Βάζετε σε τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει και ύστερα βουτάτε μία μία τις φέτες στα χτυπημένα αβγά και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή