Ένα υπέροχο αρωματικό παγωτό με μπισκότα βουτύρου, που θα λατρέψετε φέτος το καλοκαίρι.
Υλικά
- 360ml κρέμα γάλακτος
- 420ml γάλα φρέσκο
- 200γρ. ζάχαρη
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 6 κρόκους αβγών
- ξύσμα από 3 μοσχολέμονα
- 4 κουτ. σούπας χυμό από μοσχολέμονα
- 10 φύλλα μέντας
- 10 μπισκότα βουτύρου σε μικρά κομμάτια
- κορυφές μέντας
Για το παγωτό
Για το σερβίρισμα
Tips
- Για να καταλάβετε ότι έδεσε η κρέμα παίρνετε λίγη με την ανάποδη ενός κουταλιού και έτσι όπως το σηκώνετε, αν παραμένει πάνω στο κουτάλι, έχει δέσει, αν όχι, θέλει λίγη ώρα ακόμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνετε να ζεσταθούν πολύ καλά, μέχρι να βράσουν. Συγχρόνως χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν.Βήμα 2
Ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα γάλακτος μέσα στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι οι κρόκοι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν.Βήμα 3
Στη συνέχεια ρίχνετε όλο το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια, για 3-5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα. Προσοχή να μην κοχλάσει η κρέμα γιατί θα κόψει.Βήμα 4
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από τα μοσχολέμονα, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη μέχρι η κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Βήμα 5
Προσθέτετε τη μέντα ψιλοκομμένη, ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ και το φυλάτε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, ανακατεύοντάς το ανά 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.Βήμα 6
Σερβίρετε το παγωτό πασπαλισμένο με μπισκότα βουτύρου, φέτες μοσχολέμονο και μια κορυφή μέντας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb