Φτιάχνουμε εύκολα ένα αφράτο παγωτό με βάση το γιαούρτι. Δοκιμάστε το, είναι υπέροχο και ό,τι πρέπει για όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα.
Υλικά
- 30ml κρέμα γάλακτος
- 1½ κουτ. σούπας μέλι
- 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας βανίλια υγρή
- 200ml γάλα συμπυκνωμένο (εβαπορέ)
- 250ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
- 70γρ. σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
- παστέλι σουσαμιού για το σερβίρισμα
Tips
- Αν και το συγκεκριμένο παγωτό από τα υλικά του θα βγει αφράτο, καλό είναι όμως αν έχετε χρόνο να το βγάζετε ανά διαστήματα από την κατάψυξη και να το ανακατεύετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το μέλι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το γιαούρτι, το συμπυκνωμένο γάλα, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, το σουσάμι και ανακατεύετε πολύ καλά με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Βήμα 3
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το φυλάτε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου, μέχρι να παγώσει. Σερβίρετε το παγωτό με σπασμένο παστέλι από πάνω.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα