Λαχταριστό και δροσερό παγωτό γιαούρτι με σοκολάτα αλλά και ούζο, που του δίνει υπέροχο άρωμα.
Υλικά
- 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
- 50ml oύζο
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε το λικέρ και το ούζο.
Βήμα 2
Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Βήμα 3
Τώρα το μίγμα σας έχει φουσκώσει και αφρατέψει πάρα πολύ. Προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά αδειάζετε το μίγμα σε μπολ.
Βήμα 4
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και ρίχνετε στο μίγμα του παγωτού τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε ελαφρά έτσι ώστε να κάνει κύματα η σοκολάτα στο μίγμα κι όχι να ενσωματωθεί πλήρως. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει το παγωτό.
Βήμα 5
Σερβίρετε το παγωτό κόβοντας σε μπάλες με ειδικό σκουπ και γαρνίροντας με γλυκό κουταλιού της επιλογής σας.
Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος