Ένα απολαυστικό αρωματικό παγωτό που συνδυάζει μερικές από τις πιο νόστιμες γεύσεις του καλοκαιριού. Εάν σας αρέσει το γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού, θα το λατρέψετε.
Υλικά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- ½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- 100γρ. μαρμελάδα φράουλα
- φλούδα από 2 λεμόνια
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλτσα: Kόβετε τις φλούδες λεμονιού σε σπιρτόξυλα, τα βράζετε σε άφθονο νεράκι και τα σουρώνετε.Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε ένα νεροπότηρο νερό, τα σπιρτόξυλα από τη φλούδα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στα ⅔. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το παγωτό: Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το γιαούρτι, βάζετε μπρος το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνετε τη ζάχαρη σιγά σιγά και το δουλεύετε για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. Ένα λεπτό πριν τελειώσετε το χτύπημα ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα φράουλα.Βήμα 4
Αποθηκεύετε το μίγμα σε ειδικό δοχείο και το καταψύχετε για 6 ώρες τουλάχιστον. Το σερβίρετε μαζί με τη λεμονάτη σάλτσα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb