Η ομελέτα είναι μια χορταστική και γρήγορη λύση για όλες τις ώρες της ημέρας. Τα μανιτάρια ταιριάζουν πολύ στην ομελέτα, ενώ αν αφαιρέσετε το κασέρι και αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο έχετε και ένα light πιάτο, κατάλληλο και για δίαιτα.
Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε και κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάτε καλά τα αβγά, αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
Τοποθετείτε πάνω στα αβγά τα σοταρισμένα μανιτάρια και φετούλες κασέρι. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναδιπλώνετε την ομελέτα σε μισοφέγγαρο και την πιέζετε να ενωθούν τα άκρα της.
Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε και κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάτε καλά τα αβγά, αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
Βήμα 3
Τοποθετείτε πάνω στα αβγά τα σοταρισμένα μανιτάρια και φετούλες κασέρι. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναδιπλώνετε την ομελέτα σε μισοφέγγαρο και την πιέζετε να ενωθούν τα άκρα της.
Βήμα 4
Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή.