Τα παιδιά ποτέ δεν θα καταλάβουμε ότι τρώνε λαχανικά μαζί με την ομελέτα τους. Αντί για καρότο μπορούμε να βάλουμε κολοκύθα.
Υλικά
- 4 αβγά
- 1 κ.σ. πουρέ καρότου
- 50 γρ. ζαμπόν
- 1 μικρή ντομάτα χωρίς τα σπόρια
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- Λίγο φρέσκο πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε ένα μεγάλο καρότο και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βήμα 2
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον πουρέ καρότου, το ζαμπόν, τη ντομάτα, την παρμεζάνα και το φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι (ίσα ίσα για να μην κολλήσει η ομελέτα) και ρίχνουμε την ομελέτα στο τηγάνι. Την αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 5
Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε με ένα πιάτο και την αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη.