Μια συνταγή για ομελέτα φούρνου που θα σας ενθουσιάσει. Πέρα από τα λαχανικά, προσθέτουμε λουκάνικα, για να είναι πιο απολαυστική, ενώ για έξτρα γεύση και για να μην κολλήσει στο ταψί μας χρησιμοποιούμε Lurpak Soft.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Πλένουµε και καθαρίζουµε όλα τα λαχανικά. Κόβουµε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, τις ντοµάτες σε κύβους και τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα µπολ ρίχνουµε τα αυγά µαζί µε το γάλα, αλατοπιπερώνουµε ανάλογα και χτυπάµε καλά µε έναν αυγοδάρτη. Μέσα στα αυγά ρίχνουµε όλα τα λαχανικά, τα λουκάνικα, τη φέτα σε τρίµµα και το σχοινόπρασο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι ή ένα µέτριο πυρέξ με το
Lurpak soft και ρίχνουµε µέσα το µείγµα. Ψήνουµε στους 160 °C στον αέρα για περίπου 20’ ή µέχρι να κάνει σώµα η οµελέτα και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Πλένουµε και καθαρίζουµε όλα τα λαχανικά. Κόβουµε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, τις ντοµάτες σε κύβους και τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες.
Βήμα 2
Σε ένα µπολ ρίχνουµε τα αυγά µαζί µε το γάλα, αλατοπιπερώνουµε ανάλογα και χτυπάµε καλά µε έναν αυγοδάρτη. Μέσα στα αυγά ρίχνουµε όλα τα λαχανικά, τα λουκάνικα, τη φέτα σε τρίµµα και το σχοινόπρασο.
Βήμα 3
Βουτυρώνουμε καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι ή ένα µέτριο πυρέξ με το
Lurpak soft και ρίχνουµε µέσα το µείγµα. Ψήνουµε στους 160 °C στον αέρα για περίπου 20’ ή µέχρι να κάνει σώµα η οµελέτα και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.