Μια πολύ εύκολη και πληθωρική ομελέτα, που μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά
- 1/4 φλιτζανιού Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 μέτριες ντομάτες
- 2 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα)
- 6 Αυγά Θράκης Nώμα
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 200 γρ. Φέτα Π.Ο.Π. ΓΑΛΠΟ, σε τρίμματα
- 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο
Tips
- Μην ψήσετε την ομελέτα σας σε δυνατή φωτιά γιατί θα φουσκώσει ανομοιόμορφα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ντομάτες σε κύβους και τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε ανάλογα και χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, τα λουκάνικα, τη φέτα σε τρίμμα και το σχοινόπρασο.
Βήμα 3
Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 160°C στον αέρα για περίπου 20΄ ή μέχρι να κάνει σώμα η ομελέτα και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.