Can with chutney shot from above
clock icon
60'

Όλα τα μυστικά για το πιο πετυχημένο τσάτνεϊ κρεμμυδιού

Υλικά

  • 1 ½ κιλό κόκκινα κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό πράσα και φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 700 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 λίτρο καλό κρασόξιδο
  • 1 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο τσίλι

Τα κρέατα έχουν την τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι και το τσάτνεϊ κρεμμυδιού είναι μια παρασκευή-πασπαρτού, που δεν πρόκειται να πάει χαμένη!

Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε για 1 ώρα και μετά τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν κοχλάσει το μείγμα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει. Σε 50΄ θα μελώσει και θα είναι έτοιμη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε για 1 ώρα και μετά τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν κοχλάσει το μείγμα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει. Σε 50΄ θα μελώσει και θα είναι έτοιμη.