Μπορεί να αποκαλούν τους κολοκυθοκεφτέδες και ψευτοκεφτέδες, αλλά τίποτα δεν είναι ψεύτικο ούτε στο άρωμα ούτε στη γεύση τους.

Υλικά
- 500 γρ. κολοκύθια
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φέτα
- 3 αυγά χτυπημένα
- 6 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για 20΄ για να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους. Τα στύβουμε με τα χέρια.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το τριμμένο κολοκύθι με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τη φέτα θρυμματισμένη, τα αυγά, τη φρυγανιά, πιπέρι και με προσοχή το αλάτι. Για να ενωθούν οι γεύσεις αφήνουμε το μείγμα για 15΄στο ψυγείο.
Βήμα 3
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγες κουταλιές μείγματος μέσα. Μόλις οι κεφτέδες κάνουν μια κρούστα και από τις δύο πλευρές επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζουμε για 3΄ επιπλέον – έτσι οι κεφτέδες θα κάνουν κρούστα απέξω και στη συνέχεια θα ψηθούν και μέσα χωρίς να τραβήξουν λάδι. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 4
Σερβίρουμε –αν θέλουμε– με λίγο γιαούρτι στραγγιστό ή ακόμα και με τζατζίκι.
Styling—ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ
Food styling—ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY