Τι πιο απλό και νόστιμο από μια ντοματόσουπα τον χειμώνα; Ο Σωτήρης Ευαγγέλου βάζει στην κατσαρόλα ένα από τα πιο οικεία υλικά και δημιουργεί ένα πιάτο που μας ηρεμεί και μας ζεσταίνει.
Υλικά
- Μερίδες: 6
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό
- 1 κιλό ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή κονκασέ
- 1 μικρή πρέζα ζάχαρη
- 2-3 κουτ. σούπας ρύζι
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κλαδάκι βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αχνίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και βράζουμε για 15΄-20΄. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10΄.
Βήμα 3
Αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 10΄ ακόμη και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα γαρνίροντας με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 2-3 φυλλαράκια βασιλικού.