ntomata gem patatosalata
clock icon
50'

Ντομάτες γεμιστές με πατατοσαλάτα και μαϊντανό

Υλικά

  • 8 μεγάλες ντομάτες
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 4 κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 200γρ. μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 4 κουτ. σούπας ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ντομάτες γεμιστές με πατατοσαλάτα και μαϊντανό, που γίνονται το ιδανικό ορεκτικό για κάθε τραπέζι.

Κόβετε οριζόντια το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας και κρατάτε τα καπάκια τους στην άκρη. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αδειάζετε το εσωτερικό τους.

Κρατάτε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις πλένετε πολύ καλά. Τις ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό, προσθέτετε αλάτι και τις βράζετε σε δυνατή φωτιά για 25-30 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Τις τρυπάτε με μαχαιράκι για να ελέγξετε αν έχουν βράσει και στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα, τον χυμό από το λεμόνι και αλατοπίπερο.

Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μεγάλους κύβους. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το μίγμα μαγιονέζας και προσθέτετε την κάππαρη και τις ελιές. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι, τον μαϊντανό και τα προσθέτετε στο μπολ με τις πατάτες. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Γεμίζετε τις ντομάτες με την πατατοσαλάτα, κλείνετε με το καπάκι, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε αν θέλετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε οριζόντια το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας και κρατάτε τα καπάκια τους στην άκρη. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αδειάζετε το εσωτερικό τους.

Βήμα 2

Κρατάτε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις πλένετε πολύ καλά. Τις ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό, προσθέτετε αλάτι και τις βράζετε σε δυνατή φωτιά για 25-30 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Τις τρυπάτε με μαχαιράκι για να ελέγξετε αν έχουν βράσει και στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα, τον χυμό από το λεμόνι και αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μεγάλους κύβους. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το μίγμα μαγιονέζας και προσθέτετε την κάππαρη και τις ελιές. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι, τον μαϊντανό και τα προσθέτετε στο μπολ με τις πατάτες. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 5

Γεμίζετε τις ντομάτες με την πατατοσαλάτα, κλείνετε με το καπάκι, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε αν θέλετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση