clock icon
45'

Ντολμαδάκια του κουτιού με 3 ντιπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

Ετοιμάζουμε γρήγορα και εύκολα τα πιο νόστιμα ντιπ για ντολμαδάκια. Ανοίγουμε 2 κουτιά ντολμαδάκια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τα απλώνουμε σε στρογγυλή ή ορθογώνια πιατέλα.

Με παντζάρι και ταχίνι
Πολτοποιούμε 300 γρ. παντζάρια βρασμένα με 3 κουτ. σούπας  ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, 2 κουτ. σούπας ταχίνι, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό, 1 κουτ. σούπας μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Τέλος, ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο.

Με αρακά και κάππαρη
Πολτοποιούµε 1 συσκευασία αρακά κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ µαζί µε 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη, 3-4 κουτ. σούπας  ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τον χυµό από μισό λεµόνι, το λευκό μέρος από 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Με ντομάτα, πελτέ, ελιές και θυμάρι
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 250 γρ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τομάτα στον τρίφτη μαζί με 1 γεμάτη κουτ. σούπας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πελτέ απλής συμπύκνωσης, 10 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες, 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, χυμό και ξύσμα από μισό λεµόνι και 4 κουτ. σούπας  ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη θυμάρι.

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Με παντζάρι και ταχίνι
Πολτοποιούμε 300 γρ. παντζάρια βρασμένα με 3 κουτ. σούπας  ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, 2 κουτ. σούπας ταχίνι, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό, 1 κουτ. σούπας μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Τέλος, ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο.

Βήμα 2

Με αρακά και κάππαρη
Πολτοποιούµε 1 συσκευασία αρακά κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ µαζί µε 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη, 3-4 κουτ. σούπας  ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τον χυµό από μισό λεµόνι, το λευκό μέρος από 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Βήμα 3

Με ντομάτα, πελτέ, ελιές και θυμάρι
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 250 γρ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τομάτα στον τρίφτη μαζί με 1 γεμάτη κουτ. σούπας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πελτέ απλής συμπύκνωσης, 10 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες, 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, χυμό και ξύσμα από μισό λεµόνι και 4 κουτ. σούπας  ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη θυμάρι.