Ετοιμάζουμε γρήγορα και εύκολα τα πιο νόστιμα ντιπ για ντολμαδάκια. Ανοίγουμε 2 κουτιά ντολμαδάκια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τα απλώνουμε σε στρογγυλή ή ορθογώνια πιατέλα.
Υλικά
- Ντιπ με παντζάρι και ταχίνι 300 γρ. παντζάρια βρασμένα 3 κουτ. σούπας ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 2 κουτ. σούπας ταχίνι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό 1 κουτ. σούπας μαϊντανό 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο λίγο αλάτι και πιπέρι
- Ντιπ με αρακά και κάππαρη 1 συσκευασία αρακά κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη 3-4 κουτ. σούπας ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ χυµό από μισό λεµόνι το λευκό μέρος από 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι
- Ντιπ ντομάτα, πελτέ, ελιές και θυμάρι 250 γρ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τομάτα στον τρίφτη 1 γεμάτη κουτ. σούπας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πελτέ απλής συμπύκνωσης 10 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες 4 κουτ. σούπας ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι χυμό και ξύσμα από μισό λεµόνι αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Με παντζάρι και ταχίνι
Πολτοποιούμε 300 γρ. παντζάρια βρασμένα με 3 κουτ. σούπας ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, 2 κουτ. σούπας ταχίνι, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό, 1 κουτ. σούπας μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Τέλος, ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο.
Βήμα 2
Με αρακά και κάππαρη
Πολτοποιούµε 1 συσκευασία αρακά κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ µαζί µε 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη, 3-4 κουτ. σούπας ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τον χυµό από μισό λεµόνι, το λευκό μέρος από 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Βήμα 3
Με ντομάτα, πελτέ, ελιές και θυμάρι
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 250 γρ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τομάτα στον τρίφτη μαζί με 1 γεμάτη κουτ. σούπας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πελτέ απλής συμπύκνωσης, 10 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες, 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, χυμό και ξύσμα από μισό λεµόνι και 4 κουτ. σούπας ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη θυμάρι.