anoigma–noodles-me-garides

Υλικά

  • 1 πακέτο πλατιά noodles ρυζιού από την οικογενειακή συσκευασία
  • 5 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές κίτρινες σε λωρίδες
  • 250γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες με το πράσινο μέρος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. σούπας γλυκόξινη σος
  • 1 κουτ. σούπας fish σος
  • φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού

Tips

  • Μην περιμένετε να δείτε τις πιπεριές να μαλακώσουν εντελώς μέχρι να ρίξετε τα υπόλοιπα υλικά. Μέχρι να σερβίρετε όλα τα υλικά θα έχουν ψηθεί όσο πρέπει.

Το κινέζικο φαγητό γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το πολύ καυτό τηγάνι αν δεν έχετε γουόκ και τα έτοιμα κομμένα υλικά στο πλάι σας έτσι ώστε να μαγειρευτεί πραγματικά στη στιγμή! Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Wok με Γυάλινο Καπάκι Küchenprofi Premium 36cm

Μαντολίνο Mastrad. Σετ 7τεμ.

Σπάτουλα για Αντικολλητικά Σκεύη Brabantia Profile

Ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα noodles. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ακολουθώντας το χρόνο που δίνει το πακέτο τα αφήνετε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο καλά όσο να βγάζει καπνό. Ρίχνετε μέσα το λάδι και αμέσως τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Σοτάρετε ανακατεύοντας για μισό λεπτό.

Προσθέτετε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι απλά να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες (σχεδόν άλλο μισό λεπτό).

Ρίχνετε μέσα και τη σόγια, τη fish και τη γλυκόξινη σος και ανακατεύετε με σπάτουλα για αντικολλητικά σκεύη. Προσθέτετε τέλος τα noodles και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα noodles. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ακολουθώντας το χρόνο που δίνει το πακέτο τα αφήνετε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο καλά όσο να βγάζει καπνό. Ρίχνετε μέσα το λάδι και αμέσως τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Σοτάρετε ανακατεύοντας για μισό λεπτό.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι απλά να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες (σχεδόν άλλο μισό λεπτό).

Βήμα 4

Ρίχνετε μέσα και τη σόγια, τη fish και τη γλυκόξινη σος και ανακατεύετε με σπάτουλα για αντικολλητικά σκεύη. Προσθέτετε τέλος τα noodles και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.