neratzosalata
clock icon
15'

Νερατζοσαλάτα χριστουγεννιάτικη

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 3 πορτοκάλια, χωρίς φλούδα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουτ. σούπας ρόδι
  • 2 κουτ. σούπας φουντούκι, χοντροσπασμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 3-4 φύλλα δυόσμου
  • πάπρικα καπνιστή
  • μπούκοβο καυτερό
  • ανθό αλατιού
  • ε.π. ελαιόλαδο

Μία ξεχωριστή σαλάτα, ιδανική για να συνοδεύσει το γιορτινό σας τραπέζι! Στην ιταλική γλώσσα «naranza» σημαίνει πορτοκάλι. Γι’ αυτό όταν οι Κερκυραίοι αναφέρονται στη νεραντζοσαλάτα εννοούν σαλάτα με πορτοκάλι

Κόβουμε σε 5-6 οριζόντιες φέτες το κάθε πορτοκάλι και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στρώνουμε σε μια πιατέλα και αλατίζουμε.

Σπάμε και απλώνουμε το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια, το ρόδι, το φουντούκι, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το μπούκοβο.

Ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε σε 5-6 οριζόντιες φέτες το κάθε πορτοκάλι και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στρώνουμε σε μια πιατέλα και αλατίζουμε.

Βήμα 2

Σπάμε και απλώνουμε το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια, το ρόδι, το φουντούκι, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το μπούκοβο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography