Μία ξεχωριστή σαλάτα, ιδανική για να συνοδεύσει το γιορτινό σας τραπέζι! Στην ιταλική γλώσσα «naranza» σημαίνει πορτοκάλι. Γι’ αυτό όταν οι Κερκυραίοι αναφέρονται στη νεραντζοσαλάτα εννοούν σαλάτα με πορτοκάλι
Υλικά
- 3 πορτοκάλια, χωρίς φλούδα
- 150 γρ. ανθότυρο
- 2 κουτ. σούπας ρόδι
- 2 κουτ. σούπας φουντούκι, χοντροσπασμένο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 3-4 φύλλα δυόσμου
- πάπρικα καπνιστή
- μπούκοβο καυτερό
- ανθό αλατιού
- ε.π. ελαιόλαδο
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε σε 5-6 οριζόντιες φέτες το κάθε πορτοκάλι και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στρώνουμε σε μια πιατέλα και αλατίζουμε.
Βήμα 2
Σπάμε και απλώνουμε το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια, το ρόδι, το φουντούκι, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το μπούκοβο.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography