Ένα αρωματικό πιάτο θαλασσινών με βαθιά νοστιμιά.
Υλικά
- 2 κιλά μύδια με το κέλυφός τους
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
- 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο κοπανισμένο
- ¼ του γραμμαρίου κρόκο Κοζάνης
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Με ένα σκληρό σφουγγαράκι τρίβετε τα μύδια για να καθαρίσουν καλά. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με καθαρό νερό.Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα μύδια και ανακατεύετε, ρίχνετε ένα ποτήρι λευκό κρασί και σκεπάζετε την κατσαρόλα.Βήμα 3
Περιμένετε να πάρει βράση και ανοίγετε ξανά την κατσαρόλα μετά από 5 λεπτά περίπου. Όσα μύδια είναι κλειστά τα πετάτε. Τα υπόλοιπα τα βγάζετε στην άκρη. Προσθέτετε άλλα δύο νεροπότηρα νερό, τον γλυκάνισο, τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τη σούπα για 15 λεπτά επιπλέον και ξαναρίχνετε μέσα τα μύδια.Βήμα 4
Πριν τα βγάλετε στο τραπέζι τα περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε τα μύδια σε βαθιά πιάτα μαζί με το ζουμί τους.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb