Τα μύδια μπορεί να είναι ένας νόστιμος θαλασσινός μεζές για ούζο και τσίπουρο, γίνονται όμως και χορταστικό κυρίως πιάτο, μέσα σε μία πλούσια σάλτσα και γαρνιρισμένα με ρύζι.
Υλικά
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 3 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
- 1 σφηνάκι ούζο
- 500 γρ. ψίχα μυδιού
- 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
- άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- βρασμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Λίγος χυμός λάιμ θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και μόλις κάψει σοτάρουμε ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα ή να καεί.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 7΄-8΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα μύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και βράζουμε για 4΄. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι και φρεσκοκομμένο άνηθο.
Φωτογραφία: Studiom.com
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση