mudia me ruzi
clock icon
40'

Μύδια με κουκουνάρια, σταφίδες και ρύζι

Υλικά

  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 500 γρ. ψίχα μυδιού
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • βρασμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Λίγος χυμός λάιμ θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.

Τα μύδια μπορεί να είναι ένας νόστιμος θαλασσινός μεζές για ούζο και τσίπουρο, γίνονται όμως και χορταστικό κυρίως πιάτο, μέσα σε μία πλούσια σάλτσα και γαρνιρισμένα με ρύζι.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και μόλις κάψει σοτάρουμε ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα ή να καεί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 7΄-8΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

Προσθέτουμε τα μύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και βράζουμε για 4΄. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι και φρεσκοκομμένο άνηθο.

Φωτογραφία: Studiom.com
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και μόλις κάψει σοτάρουμε ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα ή να καεί.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 7΄-8΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα μύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και βράζουμε για 4΄. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι και φρεσκοκομμένο άνηθο.

Φωτογραφία: Studiom.com
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση