Μύδια αχνιστά με λεμόνι, ένας απίθανος καλοκαιρινός μεζές, ιδανικό συνοδευτικό για το ούζο ή το τσίπουρο της παρέας.
Σε μια ψηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε και
αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Όταν τα δούμε να ανοίγουν, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή στους χρόνους, τα μύδια πρέπει να ανοίξουν, όχι να παραβράσουν για να είναι ζουμερά και νόστιμα.
Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη, Food Styling: Αντωνία Κατή
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια ψηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Βήμα 2
Σκεπάζουμε και
αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Όταν τα δούμε να ανοίγουν, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή στους χρόνους, τα μύδια πρέπει να ανοίξουν, όχι να παραβράσουν για να είναι ζουμερά και νόστιμα.
Βήμα 3
Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη, Food Styling: Αντωνία Κατή