Δύο λαχταριστά σνακ για το σχολείο, ένα αλμυρό και ένα γλυκό, για να επιλέγει κάθε μέρα το παιδί ό,τι προτιμάει.
Υλικά
- 85γρ. καλαμποκάλευρο
- 225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ ποτήρι γάλα
- ελαιόλαδο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 400γρ. καλαμπόκι σε σποράκια βρασμένο
- 100γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας
- 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
- κασέρι ή κεφαλογραβιέρα σε κύβους
- τυρί πικάντικο, τριμμένο
- 150γρ. νιφάδες βρώμης
- 150γρ. διογκωμένο ρύζι (rice crispies)
- 100γρ. βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
- 100γρ. βούτυρο φρέσκο
- 125γρ. μέλι
- 90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματιασμένη
Για τα muffins
Για τις μπάρες
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα muffins: Ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο με το γάλα. Τα αφήνετε να μείνουν για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, σοτάρετε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε μία φόρμα για muffins με 12 υποδοχές. Ανακατεύετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με τη ζάχαρη, το καλαμπόκι, τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το μίγμα του καλαμποκάλευρου, το βούτυρο και τα αβγά.
Βήμα 3
Μοιράζετε το μίγμα στη φόρμα και βυθίζετε σε κάθε muffins από 1 κύβο τυριού, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν, τα διατηρείτε στην κατάψυξη και κάθε μέρα δίνετε από ένα για το κολατσιό.
Βήμα 4
Για τις μπάρες: Ανακατεύετε τη βρώμη με το διογκωμένο ρύζι και τα ξερά βερίκοκα. Ζεσταίνετε ελαφρά το βούτυρο με το μέλι και προσθέτετε την ψιλοκομμένα κουβερτούρα. Όταν λιώσει ανακατεύετε μέσα το μίγμα των δημητριακών και το απλώνετε σε ρηχό ταψάκι.
Βήμα 5
Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει και στη συνέχεια κόβετε τις μπάρες. Διατηρείται σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey