mous-smeoura-anoigma
clock icon
20'

Μους με σμέουρα σε ποτήρι από τη Madame Gâteaux

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 100 γρ. σμέουρα κατεψυγμένα, αποψυγμένα
  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 35%, κρύα από το ψυγείο
  • φρέσκα σμέουρα, για το σερβίρισμα

Μια συνταγή για μους με σμέουρα από τη Madame Gâteaux που φτιάχνουμε εύκολα στο σπίτι και μας θυμίζουν πόσο νόστιμα σπάνε τη μονοτονία της μέρας ενώ ταυτόχρονα μας ενώνουν τη στιγμή που θέλουμε κάτι γλυκό και φρουτένιο.

Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα αποψυγμένα σμέουρα, τη ζάχαρη και
τον χυμό λεμονιού για 3΄- 4΄, πιέζοντας τα σμέουρα να διαλυθούν, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και τη διαλύουμε μέσα στα σμέουρα ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα. Αφήνουμε τα σμέουρα να κρυώσουν και στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα, να πήξει. Σουρώνουμε τα σμέουρα και πετάμε τα σποράκια.

Ανακατεύουμε το ζουμί από τα σμέουρα μέσα στην κρέμα γάλακτος ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Γεμίζουμε τα ποτήρια με το μείγμα. Ψύχουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε τη μους με φρέσκα σμέουρα.

Styling—ΤΖΑΝΝΗΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα αποψυγμένα σμέουρα, τη ζάχαρη και
τον χυμό λεμονιού για 3΄- 4΄, πιέζοντας τα σμέουρα να διαλυθούν, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και τη διαλύουμε μέσα στα σμέουρα ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα. Αφήνουμε τα σμέουρα να κρυώσουν και στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα, να πήξει. Σουρώνουμε τα σμέουρα και πετάμε τα σποράκια.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το ζουμί από τα σμέουρα μέσα στην κρέμα γάλακτος ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Γεμίζουμε τα ποτήρια με το μείγμα. Ψύχουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε τη μους με φρέσκα σμέουρα.

Styling—ΤΖΑΝΝΗΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY