Τα μελομακάρονα συναντούν τη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και μετατρέπονται σε ένα αέρινο, χριστουγεννιάτικο γλυκό.
Υλικά
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος (35%) χτυπημένη σε σαντιγί
- 250 γρ. ΙΟΝ Σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
- 160 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 112 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. καρύδια
- 6 μελομακάρονα
Tips
- Μπορούμε να αρωματίσουμε τη μους με ξύσμα μανταρίνι ή πορτοκάλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα, σε ένα μπολ βάζουμε τα 125 γρ. από την κουβερτούρα για να φτιάξουμε τη μους. Στην υπόλοιπη προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε, σε ένα δίσκο που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα καρύδια και τα ξεχωρίζουμε με ένα κουτάλι.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, κρεμώδες και χωρίς καθόλου σβόλους.
Βήμα 3
Προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα, που κρατήσαμε για τη μους, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν απόλυτα. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την σαντιγί με απαλές κινήσεις, με σπάτουλα.
Βήμα 4
Σπάμε τα μελομακάρονα σε 6 ποτήρια, μοιράζουμε τη μους και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 5
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε στην κάθε μους τα καρύδια που ετοιμάσαμε, κανέλα ή φρούτα της επιλογής μας.