Ένα αέρινο πρώτο πιάτο για τα γιορτινά τραπέζια σας, που μπορεί να συνοδέψει και τα ψητά κρέατα στο κυριακάτικο τραπέζι ως πλούσιος πουρές.
Υλικά
- 600γρ. καρότα
- 120γρ. τυρί κρέμα
- 160γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο κοπανισμένο σε πούδρα
- αλάτι, πιπέρι
- 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- λίγο κύμινο σε σπόρους
Για τα μπισκοτάκια παρμεζάνας
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε και βράζετε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί, τα ¾ της κρέμας και το κύμινο και τα πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη από την υπόλοιπη κρέμα όσο χρειαστεί, ώστε να έχετε ένα κρεμώδες, απαλό μίγμα.Βήμα 2
Το μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια και πασπαλίζετε την επιφάνεια με το καβουρδισμένο σουσάμι. Διατηρείτε τις μους στο ψυγείο και τις βγάζετε 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.Βήμα 3
Τις γαρνίρετε με τα μπισκότα παρμεζάνας και τις σερβίρετε για πρώτο πιάτο ή συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.Βήμα 4
Για τα μπισκότα παρμεζάνας: Μοιράζετε την τριμμένη παρμεζάνα πάνω σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα σχηματίζοντας τέσσερις δίσκους. Τους πασπαλίζετε με τους σπόρους του κύμινου και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά επιβλέποντας κατά το ψήσιμο να μην καούν. Όταν κρυώσουν τα μπισκοτάκια, τα βγάζετε προσεκτικά με σπάτουλα και γαρνίρετε τις μους.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Aντωνία Κατή