Το μοσχαρίσιο συκώτι έχει φανατικούς θαυμαστές. Σε αυτή τη συνταγή το συνοδεύουμε με ψητό λάχανο κι έχουμε ένα τέλειο πιάτο.
Υλικά
- 1 λάχανο μικρό
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. σούπας σουμάκ
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 30 γρ. στακοβούτυρο
- 300 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο, κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούας σταφίδα ξανθιά
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι αφρίνα Μεσολογγίου
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για 4 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το λάχανο στη μέση χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και μετά το κόβουμε πάλι σε μεγάλες φέτες, πάχους περίπου 2 εκ.
Βήμα 2
Κατόπιν, απλώνουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι και τις μαρινάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, το σουμάκ, την πάπρικα και το στακοβούτυρο για περίπου 10'.
Βήμα 3
Ψήνουμε το λάχανο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12'-14'.
Βήμα 4
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε για 1' ακόμα.
Βήμα 5
Σερβίρουμε στο κάθε πιάτο φέτες λάχανο και τα συκωτάκια, ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με μπόλικη πάπρικα.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη