Δοκιμάστε να ψήσετε τις μπριζόλες σας μαριναρισμένες με τη συγκεκριμένη συνταγή και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε.
30'
Μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο
Υλικά
- 1.200γρ. (ή 4 τμχ) μοσχαρίσια μπριζόλα (κόντρα), χωρίς κόκαλο
- ½ ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο, μαδημένο
- 1 ματσάκι θυμάρι, μαδημένο
- 6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα
- 1½ κούπα ελαιόλαδο
- ½ κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε και αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ να γίνουν ενιαίο μίγμα.Βήμα 2
Σκεπάζετε τις μπριζόλες με το μίγμα, φροντίζοντας να πάει πάνω-κάτω παντού και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4 ώρες.Βήμα 3
Βγάζετε τις μπριζόλες από το σκεύος με τη μαρινάδα και τις αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις σκουπίζετε από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις λαδώνετε ελαφρά.Βήμα 4
Ψήνετε τις μαριναρισμένες μπριζόλες στη σχάρα (στο βαθμό της αρεσκείας σας) γυρνώντας τες πλευρά ανά 2 λεπτά. Συνοδεύετε το φαγητό σας με μια απλή πατατοσαλάτα από βρασμένη πατάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο, λάδι, ξύδι λευκό, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey